ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

Επικοινωνήστε με την ΕΛΜΕ Ροδόπης στο email: elmerodopis@gmail.com

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

(ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΟ PSI KAI ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ»
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ)

Συναισθανόμενοι τις κρίσιμες στιγμές που διαδραματίζονται τους τελευταίους μήνες και που κατέληξαν στην πρόσφατη υπερψήφιση της νέας Δανειακής Σύμβασης από τη Βουλή (12/2/2012), απευθυνόμαστε με αίσθημα ευθύνης στους συμπολίτες μας, για να δηλώσουμε ότι η εν λόγω συνθήκη αποτελεί πρωτοφανές ΕΓΚΛΗΜΑ κατά της πατρίδας μας και των πολιτών της και θα έχει ανυπολόγιστες ζημιές για το μέλλον τους. Χωρίς καμμιά διάθεση καταστροφολογίας, σας γνωστοποιούμε ότι με αυτήν την συνθήκη :

1) Τα ελληνικά ομόλογα θα υπάγονται πια στο αγγλικό δίκαιο, άρα θα είναι ενυπόθηκα (σε υποθήκη θα μπει η δημόσια περιουσία, ενώ ακόμη θα υποθηκευτούν τα πιθανά κέρδη και από τον ορυκτό μας πλούτο). Σε περίπτωση μάλιστα που η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, θα είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει να πληρώνει το χρέος και τους τόκους σε ευρώ.
2) Στο αγγλικό δίκαιο θα υπάγονται και τα ομόλογα των Ταμείων και των Τραπεζών (άρα θα υποθηκευτεί και η ιδιωτική περιουσία, αφού π.χ η Αγροτική έχει υποθηκευμένο μεγάλο μέρος της περιουσίας των αγροτών)
3) Απαγορεύεται η αναδιάρθρωση του υπόλοιπου χρέους (αυτού που δεν θα «κουρευτεί») κατά το συμφέρον της χώρας.
4) Η χώρα μας μπορεί να δανειστεί από άλλους, εκτός Ε.Ε, μόνο αν συναινέσει η Ε.Ε (πρακτικά, δεσμευόμαστε να δανειζόμαστε από τους ίδιους τοκογλύφους)
5) Το επιτόκιο της νέας Δανειακής Σύμβασης θα είναι ληστρικό. Το πραγματικά απίστευτο όμως είναι ότι ενώ υπήρξε στιγμή που ακόμη και το Δ.Ν.Τ. και η Γερμανία ζήτησαν επιτόκιο κάτω του 2,5 %, προκειμένου να είναι βιώσιμο το χρέος, η δική μας κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να κλείσει σε πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο (άνω του 4 %)!
6) Οι δανειστές θα έχουν τη δυνατότητα μεταβίβασης του χρέους σε τρίτους.
7) Θα απαγορεύεται ο συμψηφισμός των δανείων που συνήψε η χώρα μας με απαιτήσεις της (π.χ. γερμανικές αποζημιώσεις). Χάνεται έτσι οριστικά η μοναδική ευκαιρία που έχουμε ως χώρα για να απαιτήσουμε τη μονομερή διαγραφή του χρέους μας.
8) Θα καταδικαστεί ο λαός σε κλιμακούμενη φτώχεια και σε πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, καθώς όλοι οι πόροι θα πηγαίνουν για την εξυπηρέτηση του δανείου, των τόκων και των τοκοχρεολυσίων.
9) Τελικά, θα απωλεσθεί κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και θα ολοκληρωθεί η κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος που επέφερε το πρώτο Μνημόνιο, αφού με τη Δανειακή Σύμβαση νομιμοποιούνται και τα προηγούμενα (Μνημόνιο 1, Μεσοπρόθεσμο). Υπενθυμίζουμε μάλιστα και την ενεργοποίηση πλέον του παλαιού νόμου «περί εξουσιοδοτήσεων» (του 1933), τον οποίο είχε χρησιμοποιήσει και η κατοχική κυβέρνηση 1941-44, για να μπορεί να παρακάμπτει κατά το δοκούν και να παραβιάζει το Σύνταγμά μας.

Είναι προφανές πως καμμιά κοινοβουλευτική πλειοψηφία (πόσο δε μάλλον το τεχνητό ανεμομάζωμα από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τα λοιπά κωμικοτραγικά δεκανίκια τους) δεν έχει το δικαίωμα να καταστήσει την Ελλάδα «έρημη χώρα», χώρα επαιτών και τελικά μεταναστών σε άλλες χώρες. Καμμιά κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν έχει το δικαίωμα να ξεπουλήσει την πατρίδα μας, καθιστώντας τον υπέργειο και υπόγειο πλούτο της βορά στα σκοτεινά σχέδια των ξένων τοκογλύφων. Και επειδή βεβαίως ΤΙΠΟΤΕ ακόμη δεν χάθηκε (άλλωστε ο Εφαρμοστικός Νόμος της Συνθήκης δεν υπερψηφίστηκε ακόμη από τη Βουλή):

– Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και κάθε πολίτη σε μαζικές κινητοποιήσεις, για να αποτραπεί η εφαρμογή της άθλιας και επαίσχυντης συμφωνίας που θα ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

– Καλούμε την ΟΛΜΕ και κάθε συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας να συμπαραταχθεί σε ανένδοτο αγώνα, για να μην εφαρμοστεί η νέα Δανειακή Σύμβαση.

– Καλούμε περαιτέρω όλους τους συμπολίτες μας να αφυπνιστούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και να κινητοποιηθούν για την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της δοτής κατοχικής κυβέρνησης Παπαδήμου, που παραδίδει ανερυθρίαστα τη χώρα στους μεγαλονταβατζήδες του ξένου κεφαλαίου.

– Απαιτούμε τέλος από τους 3 βουλευτές του νομού μας (Πεταλωτή, Χατζηοσμάν και Στυλιανίδη), που υπερψήφισαν το μειοδοτικό έκτρωμα, να μας απαλλάξουν ΑΜΕΣΑ από τη θλιβερή παρουσία τους. Ο καθένας από αυτούς είναι πλέον για μας PERSONA NON GRATA.

ΑΕΣ – ΕΣΑΚ ΔΕΕ


Υ.Γ. Όπως παρατηρείτε, το παραπάνω κείμενο συνυπογράφεται και στηρίζεται από τις παρατάξεις της ΑΕΣ και της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ. Το θέσαμε βεβαίως και σε ψηφοφορία στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης, αλλά ΠΑΣΚ & ΔΑΚΕ, που συναποτελούν το προεδρείο, αρνήθηκαν να το υπερψηφίσουν, γιατί ενοχλήθηκαν, λέει, από το οξύ ύφος ενάντια στη δοτή κυβέρνηση των Αθηνών (που - σε περίπτωση που το ξεχάσατε - κατά σατανική…σύμπτωση τη στηρίζουν πάλι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ). Ήθελαν μάλλον κάτι εμφανώς απονευρωμένο και «ευγενικό», προφανώς μήπως και...θιχτούν οι άθλιοι κομματικοί εσμοί τους, που μας κατάντησαν ως εδώ (όχι στο χείλος, αλλά στον πάτο του γκρεμού) και λίγες μέρες πριν έβαλαν με την υπογραφή τους και την ταφόπλακα. Εμείς βέβαια τους παραδίδουμε στην κρίση σας και ταυτόχρονα τους απαντάμε και δημοσίως ότι απέναντι σ’ εκείνους που διαλύουν και ξεπουλούν τη χώρα, οι μέρες της…«ευγένειας» και του…«πολιτικού πολιτισμού» έχουν πλέον εδώ και καιρό ανεπιστρεπτί παρέλθει. Εμείς με τους ολετήρες, τους κλέφτες, τους ψεύτες, τους ανύπαρκτους και τους υπηρέτες του οικονομικού Δ΄ Ράιχ και των ξένων τραπεζών βρισκόμαστε σε ΠΟΛΕΜΟ. Και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε, μέχρι να τους στείλουμε όλους μαζί (αφεντικά και κολαούζους) εκεί που πραγματικά τους αξίζει: στον απόπατο της Ιστορίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου