ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

Επικοινωνήστε με την ΕΛΜΕ Ροδόπης στο email: elmerodopis@gmail.com

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ 4-02-2012
Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών είναι η επίσημη ονομασία του, όμως στη λαϊκή συνείδηση έχει πια καταγραφεί ως χαράτσι, σαν τον κεφαλικό φόρο δηλαδή που πλήρωναν οι ραγιάδες επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για να έχουν την «άδειαν να φέρουν την κεφαλήν επί των ώμων τους». Ο παραλληλισμός είναι απόλυτα επιτυχής, γιατί πρόκειται για ένα ληστρικό μέτρο που προσβάλλει βάναυσα τη νοημοσύνη μας, υπονομεύει απροκάλυπτα την επιβίωσή μας. Επιπλέον βέβαια, ούτε και έκτακτο είναι (καθώς ήδη μονιμοποιείται ως ετήσια εισφορά), αλλά και ούτε καν τέλος είναι (γιατί «τέλος» σημαίνει κάτι ανταποδοτικό, όπως π.χ. τα δημοτικά τέλη για την αποκομιδή σκουπιδιών). Εδώ έχουμε απλώς να κάνουμε με ένα πρωτοφανές μέτρο φασίζουσας νοοτροπίας, βάναυσο και ανελέητο.
Από την καθιέρωση αυτού του μέτρου θα κριθεί τους επόμενους μήνες το επίπεδο του πολιτισμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς μας, το οποίο έχει κατακτηθεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Η παρούσα φοροκαταιγίδα και η απειλή διακοπής του ρεύματος μάς οδηγεί κατευθείαν 100 χρόνια πίσω, αφού απ’ αυτό το αυτονόητο (έως σήμερα) δημόσιο αγαθό εξαρτάται η καθημερινή διατροφή μας, η καθαριότητα, η μελέτη, η επικοινωνία, η ψυχαγωγία μας. Άραγε, αν υποταχθούμε σε αυτό, τι άλλο θα ακολουθήσει; Μήπως λ.χ. η απειλή για τη διακοπή της παροχής νερού;
Είναι καταφανές ότι με την αποδόμηση της κοινωνικής ασφάλειας (ενώ παράλληλα συνεχίζουμε φυσικά να πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές), τους φόρους «αλληλεγγύης» και «υπέρ ανέργων», την κατάργηση και των στοιχειωδών φοροαπαλλαγών, τον υποβιβασμό του αφορολόγητου στα 5000€, την απροθυμία φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου, την ανικανότητα πάταξης ακόμη και ενός μικρού μέρους της φοροδιαφυγής, την ακρίβεια υπηρεσιών και προϊόντων και από την άλλη την καθίζηση των μισθών μας, οποιαδήποτε αναφορά στην έννοια του λεγόμενου ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ μεταξύ κράτους και πολιτών, έχει καταντήσει πλέον μόνο για τα σκουπίδια. Η κυβέρνηση, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος, έχουν πλήρως απονομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού. Δεν τους αναγνωρίζουμε πια και ο μόνος δρόμος είναι να εργαστούμε για την ανατροπή τους!
Κατά συνέπεια, συνάδελφοι, η κατάσταση είναι πραγματικά εξοργιστική και απαιτεί να αντισταθούμε συλλογικά, για να περισώσουμε την αξιοπρέπειά μας και την τελευταία μας ελπίδα για ένα στοιχειωδώς ανεκτό βιοτικό επίπεδο. Και βέβαια αρνούμαστε να παρακολουθήσουμε και τις γελοίες σοφιστείες της καθεστωτικής προπαγάνδας, που αποδέχεται συγκαταβατικά (πόσο … πονόψυχο!) την εξαίρεση μόνο των πλέον εξαθλιωμένων συμπατριωτών μας από τον ληστρικό φόρο! Εμείς όμως λέμε ότι ακόμη κι αν μπορούμε να τον πληρώσουμε, δεν θα το πράξουμε. Γιατί; Επειδή ακόμη κι αν έχουμε μερικά ευρώ στην άκρη για ώρα ανάγκης (από τις οικονομίες της πολυετούς εργασίας μας), ΔΕΝ θα τα πετάξουμε στο άπατο βαρέλι που έστησαν μπροστά μας οι ληστρικές συμμορίες των ξένων τραπεζών και οι ντόπιοι κολαούζοι τους! Αλλά και επειδή απέναντί μας δεν έχουμε παρά μία ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΛΑΪΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, και συνεπώς οφείλουμε να της συμπεριφερθούμε, όπως ακριβώς της αρμόζει: με πλήρη ανυπακοή - αρχής γενομένης βέβαια με τη φορολογική ανυπακοή. Αφού, σύμφωνα με τον κορυφαίο συνταγματολόγο Γ. Κασιμάτη, το Σύνταγμα μας έχει καταλυθεί, το άρθρο 120 είναι σαφές: «Η τήρηση του συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται…».
Πληρώνουμε ΜΟΝΟ το ηλεκτρικό ρεύμα!
Τι κάνουμε λοιπόν; Πολύ απλό! Πληρώνουμε ΜΟΝΟ το ρεύμα της ΔΕΗ, χωρίς το χαράτσι, σε κάποιο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας (όπου έχουμε όλοι μας τον λογαριασμό της μισθοδοσίας μας). Συγκεκριμένα, ακολουθούμε τα εξής βήματα: 1) πιέζουμε το πλήκτρο «Άλλες συναλλαγές», 2) στη συνέχεια «Πληρωμές ΔΕΚΟ», 3) πληκτρολογούμε ακολούθως τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής που αναγράφεται πάνω σε όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τέλος 4) πληκτρολογούμε μόνο το ποσό που αντιστοιχεί σε ηλεκτρικό ρεύμα, ΕΡΤ και Δήμο, αφαιρώντας δηλαδή το χαράτσι. Εννοείται ότι θα κρατήσουμε τις αποδείξεις της συναλλαγής. Έπειτα εμείς αναλαμβάνουμε να στείλουμε μαζικά εξώδικα στη ΔΕΗ, με τα οποία θα της γνωστοποιείται η πληρωμή της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος και η αστική (αποζημίωση) όσο και η ποινική της ευθύνη σε περίπτωση που διακόψει το ρεύμα. Μετά την παρέλευση 120 ημερών από την έκδοση του λογαριασμού κι εφόσον η ΔΕΗ προβεί σε διακοπές ηλεκτροδότησης, θα παράσχουμε τεχνική βοήθεια (ηλεκτρολόγο) για την επανασύνδεση του ρεύματος.
Λένε ψέματα - Μην τους πιστεύετε
Εμείς πάντως είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει ΚΑΜΜΙΑ απολύτως διακοπή. Γιατί γνωρίζουν καλά ότι κάτι τέτοιο θα είναι πραγματικά παράνομο – από τη στιγμή, εννοείται, που θα έχει πληρωθεί το ηλεκτρικό ρεύμα (ήδη άλλωστε υπάρχουν σχετικές αποφάσεις από την ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και από τις Βρυξέλλες). Πιστέψτε μας: Ποντάρουν στην άγνοια και στο φόβο μας! Δεν είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι η αρχική(δήθεν) προθεσμία των 60 ημερών σύντομα επιμηκύνθηκε στις 120; Ή μήπως το ότι τα «παπαγαλάκια» τους δεν μιλούν πλέον καν για διακοπή, αλλά για το ότι θα μας κρατήσουν το χαράτσι από τη φορολογική μας δήλωση; Εμείς λοιπόν, απαντάμε και σ΄ αυτούς ότι ακόμη κι αν υφίσταται το εν λόγω ενδεχόμενο, ΔΕΝ χάνουμε τίποτε! Αντιθέτως μάλιστα, θα έχουμε κερδίσει χρόνο – δεδομένου και του ότι οι πολιτικές εξελίξεις στο εξής θα είναι ραγδαίες και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα είναι η κατάσταση ύστερα από μερικούς μήνες. Θα έχουμε κερδίσει πάνω απ’ όλα μία μάχη απέναντι στον καθεστωτικό αυταρχισμό. Και θα τους έχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν είμαστε πρόβατα, για να ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα όλα τα εξοντωτικά και εξευτελιστικά μέτρα στα οποία έχουν σκοπό να μας υποβάλλουν!

Επί τέλους, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ εδώ και τώρα! Δεν είμαστε φοβισμένοι ραγιάδες κι ούτε πρόκειται να μας καταντήσουν!

ΕΛΜΕ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου