ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

Επικοινωνήστε με την ΕΛΜΕ Ροδόπης στο email: elmerodopis@gmail.com

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΤΟΥ Υπ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


Ως εκπαιδευτικοί στην καθημαγμένη Ελλάδα των Μνημονίων και των τραπεζοτσολιάδων εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την σύλληψη 5 μαθητών της Μέσης Εκπαίδευσης, με την κατηγορία πως «χάκεψαν» την ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Θεωρούμε πως μία συμβολική διαμαρτυρία χωρίς κανένα ουσιαστικό κόστος σε κρατική ιστοσελίδα δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως έγκλημα καθοσιώσεως σε μια χώρα όπου το σύνολο του πληθυσμού μαίνεται κατά των αναξίων αρχόντων του. Ένας νεαρός χάκερ που ενεργεί στα πλαίσια του λαϊκού αισθήματος είναι απείρως χρησιμότερος από μια πρώην υπουργό π.χ. που διαλύει την Παιδεία και υποστασιάζει τον κομματισμό στον χώρο. Τα παιδιά όχι μόνο πρέπει να απαλλαχθούν από κάθε κατηγορία και νομική επίπτωση, αλλά και πρέπει να επαινεθεί στο πρόσωπό τους η πολιτικοποίηση και η κοινωνική ευαισθησία των νέων. Η σύλληψη και η φυλακή αρμόζει σε κείνους που παριστάνουν τους υπουργούς του ελληνικού κράτους, ενώ είναι οι παρακεντέδες των τροϊκανών και των τοκογλύφων. Το Διαδίκτυο είναι το τελευταίο οχυρό της ελευθερίας και της αδέσποτης έκφρασης και, αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς σε όσα λέμε ως εκπαιδευτικοί στους νέους Έλληνες, οφείλουμε να το υπερασπιστούμε έμπρακτα.
Καλούμε την ΟΛΜΕ και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να στηρίξει τους κατηγορούμενους μαθητές, όπως και όλους τους μαθητές σε όλη την Ελλάδα που αντιδρούν στην επιχειρούμενη εκποίηση της χώρας μας (στο Κιλκίς, στα Γιάννενα κ.α).

Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία Ν. Ροδόπης

Υ.Γ :Το κείμενο αυτό ετέθη σε ψηφοφορία στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ροδόπης στις 19/3/2012 και απορρίφθηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις που εκπροσωπούνται σ’ αυτό (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΕΣΑΚ-ΔΕΕ). Να γνωρίζουν οι άλλοι συνάδελφοι του Δ.Σ ότι η γνήσια και αυθόρμητη νεανική λαϊκή έκφραση από κάθε γωνιά της χώρας μας θα δυναμώσει και θα σαρώσει τον κοτσαμπασισμό, τις κομματικές αγκυλώσεις και τον καθωσπρεπεισμό τους και θα μείνουν στο περιθώριο των εξελίξεων να προσπαθούν να τις εξηγήσουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου