ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

Επικοινωνήστε με την ΕΛΜΕ Ροδόπης στο email: elmerodopis@gmail.com

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση (αριθμ. 22331/12- Φ.Ε.Κ. 673 Β/7-3-2012), καθορίζεται ο μέγιστος δυνατός χρόνος απασχόλησης και ανώτατης αμοιβής εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων για την παροχή υπηρεσιών σε συγχρηματοδοτούμενες πράξεις του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) 2007- 2013.
Σύμφωνα με αυτήν «Η συνολική μηνιαία αμοιβή εκάστου εκπαιδευτικού ή δημοσίου υπαλλήλου δεν μπορεί να είναι κατά μήνα μεγαλύτερη από τριακόσια (300) ευρώ».
Το πλαφόν αυτό αφορά συνολικά την παροχή υπηρεσιών σε οποιοδήποτε είδος έργου, εκπαιδευτικού, επιμορφωτικού, επιστημονικού, εντάσσεται σε συγχρηματοδοτούμενη Πράξη του Ε.Σ.Π.Α.
Η συγκεκριμένη Κ.Υ.Α. :
1. Δημιουργεί μείζον ηθικό ζήτημα, καθώς έχει αναδρομική ισχύ (από 24/5/2011). Αθετεί δηλαδή η ελληνική πολιτεία, ήδη συμφωνημένους όρους, αγνοεί και ακυρώνει υπογεγραμμένες συμβάσεις, αρνείται να καταβάλει δεδουλευμένα!
2. Αποτελεί μνημείο προχειρότητας και έλλειψης επαφής με την πραγματικότητα, δεδομένου ότι, αν εφαρμοστεί ως έχει, θα οδηγήσει τελικά σε αδυναμία υλοποίησης των επιμορφωτικών δράσεων τις οποίες το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας έχει διαφημίσει (Μείζων Επιμόρφωση, Επιμόρφωση Β΄ Επιπέδου, Επιμόρφωση για τα νέα αναλυτικά προγράμματα κλπ). Επίσης θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη απορρόφηση των σχετικών ευρωπαϊκών κονδυλίων, σε μια τόσο δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο.
Την ίδια στιγμή που οι σχεδιαστές της Π.Δ.Σ., περιμένουν για τρίτη χρονιά την καταβολή των δεδουλευμένων, η ελληνική πολιτεία αποφασίζει να τινάξει στον αέρα συγχρηματοδοτούμενες επιμορφωτικές δράσεις εθνικής σημασίας, όπως και αυτή του προγράμματος επιμόρφωσης μουσουλμανοπαίδων.
Η διαμόρφωση ενός ανώτατου ορίου απασχόλησης, στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του προβλήματος της υπεραπασχόλησης κάποιων, αν υπάρχει, και της συμμετοχής στις επιμορφωτικές δράσεις όσο το δυνατόν περισσότερων εκπαιδευτικών– επιμορφωτών, δε στερείται λογικής και επιχειρημάτων.
Ο καθορισμός όμως του ανώτατου ορίου αμοιβής σε 300 ευρω μικτά ανά μήνα, δημιουργεί προβλήματα στην υλοποίηση των επιμορφωτικών προγραμμάτων.
Επίσης, δεν έχει καμία λογική και ηθική βάση η αναδρομικότητα της ισχύος της απόφασης.
Η Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών Δ.Ε. απαιτεί την άμεση ανάκληση της εν λόγω απόφασης, γιατί είναι κατάφωρα άδικη και ανήθικη, απαξιώνει το επιμορφωτικό έργο στο σύνολό του και θέτει σε κίνδυνο επιμορφωτικές δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Εκτελεστική Γραμματεία ΠΑΣΚ
Καθηγητών Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου