ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

Επικοινωνήστε με την ΕΛΜΕ Ροδόπης στο email: elmerodopis@gmail.com

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας
Δεν συναινούμε κύριε Πρωθυπουργέ.
Στο εθνικό προσκλητήριο που μας καλέσατε θα είμαστε απόντες αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.
Δεν έχουμε σκοπό να πάρουμε όπλα και να βγούμε στο βουνό για να σώσουμε την εθνική οικονομία. Γιατί πολύ απλά είμαστε εμείς οι μισθωτοί, οι άνθρωποι του μόχθου, που επί σειρά ετών είμαστε οι αιμοδότες της εθνικής οικονομίας. Είμαστε εμείς οι άνθρωποι της εργασίας. Αλλά φαίνεται πως οι κυβερνήσεις του δικομματισμού μισούν τους ανθρώπους της εργασίας. Γιατί πάντα αυτούς βάζουν στο στόχαστρο. Δεν έβαλαν ποτέ στο στόχαστρο τους φοροφυγάδες, τους "εθνικούς νταβατζήδες", τους διαπλεκόμενους με τις πολιτικές εξουσίες, τους κατόχους του μεγάλου πλούτου. Τον πατριωτισμό της κύριε Πρωθυπουργέ η τάξη της μισθωτής εργασίας τον έχει αποδείξει πολλές φορές.
Τα όσα μας είπατε την Τρίτη το βράδυ δεν είναι απλώς ότι ανατρέπουν τα όσα ελάχιστα προεκλογικά και μετεκλογικά είχατε ο ίδιος υποσχεθεί, αλλά πρωτίστως και κυρίως υπονομεύουν καίρια και κύρια κάθε ίχνος κοινωνικής συνοχής. Το περισσότερο που μπορείτε να περιμένετε από το πάγωμα των μισθών μας και κόψιμο των επιδομάτων μας είναι 600.000.000 ευρώ. Σταγόνα στον ωκεανό στα 30 δις ευρώ. Την ίδια στιγμή η φοροδιαφυγή των φίλων της οικονομίας αγγίζει πολλά δις ευρώ. Ταυτόχρονα η δήλωση του Υπουργού της Οικονομίας ότι δεν θα δώσει τίποτε περισσότερο φέτος στα ταμεία για τις συντάξεις έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το Σύνταγμα που σημειώνει ότι οι συντάξεις παρέχονται με την εγγύηση του κράτους. Τα ασφαλιστικά μας ταμεία είναι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που τα διέλυσαν και τα καταλήστευσαν. Κύριε Πρωθυπουργέ 28.000.000.000 δις ευρώ δόθηκαν για την στήριξη των Τραπεζών. Αλλά για την στήριξη της εργασίας και του κόσμου της εργασίας δεν δόθηκε τίποτε, ή στην καλύτερη περίπτωση ψίχουλα επαιτείας.
Στα δημόσια σχολεία πληθαίνουν οι ωρομίσθιοι των 300 ευρώ, αυτοί που είχατε πει ότι θα τους καταργήσετε γιατί είναι απαράδεκτες οι συνθήκες της εργασίας τους. Αντί λοιπόν να καταργήσετε τον θεσμό των ωρομισθίων παγώνετε τις προσλήψεις και Κύριος οίδε με ποιές συνθήκες θα ανοίξουν τα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά. Εξ' όσων μαθαίνουμε έχει σταματήσει ο διάλογος για την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Αλίμονο, πόσες ψευδαισθήσεις κατέρρευσαν. Για μια ακόμη φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Με τον πιο επίσημο τρόπο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι διάλεξε συμμάχους. Και αυτοί οι σύμμαχοι προφανώς δεν βρίσκονται στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους. Δεν βρίσκονται στους ανέργους, στη γενιά των 500 ευρώ, στους υποαπασχολούμενους. Ούτε για μια στιγμή δεν σκεφτήκατε κύριε Πρωθυπουργέ ότι υπάρχει και η λύση του ευρωομόλογου, ή του λαϊκού ομολόγου. Γιατί θα ήταν μια πολιτική, όχι επαναστατική, αλλά κατά τι διαφορετική από την πολιτική των διεθνών οίκων. Απλώς θέλετε να δώσετε περισσότερα στους κερδοσκόπους. Αλλά όταν ακολουθείς πολιτικές κατευνασμού του κτήνους τότε εκείνο ζητά και άλλα.
Άλλωστε δηλώσατε ότι είστε πρόθυμος να δώσετε ότι ζητούν. Εμείς όμως σας λέμε ότι θα είμαστε απέναντί σας. Απέναντι στις πολιτικές που διαλύουν την κοινωνία και την δημόσια παιδεία. Ναι κύριε Πρωθυπουργέ συμφωνούμε μαζί σας. Υπάρχουν χρήματα. Αλλά όχι εκεί που τα ζητάτε. Ξέρετε πολύ καλά που υπάρχουν, αλλά αυτά δεν τα αγγίζετε. Ο καθείς κρίνεται από τις επιλογές του.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι η συμμετοχή μας στην απεργία της 10ης Φεβρουαρίου είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Είναι αν θέλετε και μια πρώτη προσπάθεια για την δημιουργία ενός κινήματος για την υπεράσπιση των αυτονόητων. Το να ζούμε με αξιοπρέπεια με τον μισθό μας ή την σύνταξη μας δεν είναι η κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων αλλά το αυτονόητο. Αν σιωπήσουμε τα χειρότερα είναι μπροστά μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ
(ΟΛΜΕ – ΔΟΕ) ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ.
Για την Αγωνιστική Συνεργασία
Βίκυ Ολμπασάλη
Σταμάτης Σακελλίων
Βασίλης Στεφαν
ίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου