ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

Επικοινωνήστε με την ΕΛΜΕ Ροδόπης στο email: elmerodopis@gmail.com

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
είμαστε μπροστά στη δυσχερέστερη οικονομική και πολιτική συγκυρία των τελευταίων 30 ετών, όπως διαγράφεται στο Σύμφωνο Σταθερότητας αλλά και στους αρνητικούς δείκτες και τις πραγματικές παθογένειες της παρασιτικής μας οικονομίας. Μετά την απάτη της «ισχυρής οικονομίας» στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας και στις αρχές της τρέχουσας, μετά την καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων, τη γενικότερη κακοδιαχείριση και το όργιο κερδοσκοπίας Τραπεζών και λοιπών «επενδυτών», ήρθε η ώρα του λογαριασμού.
Για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση θα έχουμε ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ λόγω της περικοπής των επιδομάτων μας και παρά την αύξηση 1,5% (που δικαιούμαστε οι περισσότεροι) κι όλα αυτά 4 μήνες μετά το «ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ». Επιπλέον, το προγραμματικό κείμενο του Συμφώνου Σταθερότητας προβλέπει ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ (50% για μόνιμους, 70% για αναπληρωτές) με άμεσα επακόλουθα τις συμπτύξεις τμημάτων, τις υπερωρίες των μονίμων και τη μαζική πρόσληψη ωρομισθίων, επιτείνοντας τις δουλοκτητικές σχέσεις εργασίας και υποβαθμίζοντας περαιτέρω την -έτσι κι αλλιώς – φθίνουσα ποιότητα της εκπαίδευσής μας. Με αυτούς τους αντιπαιδαγωγικούς τρόπους θα αντιμετωπιστεί ο περιορισμός των διορισμών. Να μη γελιόμαστε, οι αργόσχολοι αποσπασθέντες (ποιος πρωτίστως ευθύνεται άραγε για το φαινόμενο; ) δεν φτάνουν να καλύψουν τα κενά που θα δημιουργηθούν.
Απέναντι σ’ αυτήν την …κλοπή και τη διαφαινόμενη οδυνηρή εκπαιδευτική καθημερινότητα των επόμενων ετών ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ. Μολονότι θεωρούμε ότι η επαναστατική γυμναστική των 24ωρων απεργιών δεν αποδίδει, αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε τίποτα άλλο, για να δείξουμε τα αντανακλαστικά μας ως εργαζόμενοι. ΕΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ για το τρέχον δίμηνο. Οι άλλες παρατάξεις του νομού μας (ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ) παρότι δέχονται την εισήγηση, δεν ενέκριναν ή διατήρησαν επιφυλάξεις απέναντι στο πρόγραμμα δράσης, χωρίς βέβαια να έχουν εναλλακτική πρόταση. Μια στάση πολύ «λίγη» για την τωρινή πολιτική συγκυρία.
Ακόμη κι αν σε πρώτη φάση περάσουν οι περικοπές, η αντίσταση είναι μονόδρομος, γιατί, όπως έδειξε το παράδειγμα της Ιρλανδίας, οι περικοπές αυξάνονται (από 7% το πρώτο έτος σε 15% το δεύτερο), όταν βρουν πειθήνιους πολίτες. Αντίθετα, οι περήφανοι Ισλανδοί εξανάγκασαν την κυβέρνησή τους να διαπραγματευτεί ευνοϊκότερους όρους δανείου και περιόρισαν την οικονομική τους αφαίμαξη. Όπως φαίνεται, η διαπραγματευτική ανεπάρκεια της δικής μας κυβέρνησης έχει ανάγκη ένα λαϊκό μέτωπο αντίστασης.
Εμείς, λοιπόν, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ. Υπάρχουν υπερκέρδη σε Τράπεζες και Οργανισμούς, υπάρχει σπατάλη σε άχρηστες Επιτροπές και Ιδρύματα του Δημοσίου, υπάρχουν βεβαίως και σκανδαλωδώς αμειβόμενοι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ – ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΥΠΟΖΥΓΙΟ σε κάθε πρόγραμμα λιτότητας στα τελευταία 20 χρόνια.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ (ΟΛΜΕ – ΔΟΕ) ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ.

Ζωντανοί και ενεργοί, αντιστεκόμαστε!
ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Ε.Σ. : Ν. Δαπέργολας, Κ. Καραΐσκος, Π. Καρακολίδης, Π. Μαμούκαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου