ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

Επικοινωνήστε με την ΕΛΜΕ Ροδόπης στο email: elmerodopis@gmail.com

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΙ ΚΑΪΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΤΟΥΛΑΣ

Βασιλειάδης Μιχάλης
Καϊοπούλου Ματούλα   
Τακτικά αιρετά μέλη
Στο ΠΥΣΔΕ Ροδόπης.

Ιούνιος, 2014
Ενημερωτικό Δελτίο


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Με την δημοσίευση της εγκυκλίου  με  Αρ.Πρωτ.  97338/Δ2 /24-06-2014    με θέμα:  « Υπολογισμός κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2014-2015»  για τον υπολογισμό των κενών και πλεονασμάτων από το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να αρχίσει  η διαδικασία από το ΚΥΣΔΕ της εξέτασης των αιτήσεων για μεταθέσεις σε διάφορα σχολεία και περιοχές μετάθεσης, συνεδρίασε το ΠΥΣΔΕ Ροδόπης τη Δευτέρα 30-06-2014  με αυτό το θέμα. Ήδη  υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία αυτή και φαίνεται ότι οι μεταθέσεις θα ανακοινωθούν περίπου στα μέσα ή το τελευταίο δεκαήμερο του Ιούλη.
Προκειμένου το ΥΠΑΙΘ να προβεί στη σύνταξη των πινάκων κενών οργανικών θέσεων ανά περιοχή μετάθεσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Π.Δ. 50/96 και του άρθρου 7 του Ν. 3848/2010, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταθέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, το  ΠΥΣΔΕ Ροδόπης  υπολόγισε τα κενά και τα πλεονάσματα των σχολικών μονάδων  ως όφειλε, σύμφωνα με το άρθρο 12 και  15 του Π.Δ. 50/1996 με καθυστέρηση περίπου 5 μηνών σύμφωνα με το άρθρο 6 του ΠΔ 50/1996.  
Τα ΠΥΣΔΕ έχουν την δυνατότητα πέρα με όσα υπολογίζονται με τα παραπάνω να έχουν την δική τους εκτίμηση μετά από εμπεριστατωμένη εισήγηση για τον αριθμό των κενών και των πλεονασμάτων. Στην προσπάθειά μας να διασφαλίσουμε τις οργανικές θέσεις των συναδέλφων που πλεονάζουν, ως αιρετοί  του κλάδου στο υπηρεσιακό συμβούλιο καλούμαστε σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχοντας σαφή γνώση του θεσμικού πλαισίου των υπηρεσιακών μεταβολών, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των συναδέλφων με βάση  τις θέσεις του κλάδου αλλά και του υφιστάμενου νομικού και θεσμικού πλαισίου. Με βάση αυτές τις θέσεις υπολογίσαμε  τα κενά που σαφώς υπάρχουν σε κάποιες ειδικότητες αλλά και τα πλεονάσματα σε άλλες ειδικότητες και με βάση την εμπεριστατωμένη εισήγηση και  εκτίμησή μας καταφέραμε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα όσο αναφορά και τα κενά(περισσότερα) και τα πλεονάσματα(λιγότερα).
 Με βάση τον υπολογισμό από τα ΠΥΣΔΕ των κενών το Υπουργείο θα πραγματοποιήσει τις μεταθέσεις.     Οι  Περιφερειακοί  Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι οποίοι λαμβάνοντας υπόψη τα δηλωθέντα στοιχεία, θα καταχωρίσουν την τελική εκτίμησή τους στην αντίστοιχη στήλη στο ηλεκτρονικό σύστημα
 e-DataCenter, έως 04 Ιουλίου 2014.
Αυτό σημαίνει  ότι οι μεταθέσεις θα ανακοινωθούν(Πρώτα σε Ειδικά Σχολεία, Μουσικά ,Διαπολιτισμικά, ΕΕΕΚ, κ.τ.λ.π. και έπειτα οι γενικές μεταθέσεις) πολύ αργά και ότι η διαδικασία τοποθέτησης σε οργανικά κενά των συναδέλφων θα γίνει εντός του καλοκαιριού.  Όσο αναφορά για την διαδικασία τοποθέτησης των υπεραρίθμων η οποία είναι η πρώτη μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων και έπεται η  διαδικασία τοποθέτησης  μετατιθέμενων , νεοδιόριστων που ζητούν τελική τοποθέτηση, διάθεση ΠΥΣΔΕ, συναδέλφων που ζητούν βελτίωση θέσης, κ.τ.λ.π, επειδή  φαίνεται ότι θα πάει εντός του καλοκαιριού παρακαλούμε τους  συναδέλφους να είναι σε επικοινωνία με τη σχολική τους μονάδα ή με την γραμματεία του ΠΥΣΔΕ ή μαζί μας. Βέβαια στην διαδικασία των μεταθέσεων υπάρχει και το ΠΔ 28/2014  των υποχρεωτικών μεταθέσεων το οποίο θα εφαρμοστεί από ότι φαίνεται μάλλον από την επόμενη σχολική χρονιά.
Τέλος να τονίσουμε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά όσο αναφορά την οργανική θέση με τα κενά. Δηλαδή αν για παράδειγμα μέσα στο ΠΥΣΔΕ και σε διάφορες σχολικές μονάδες υπάρχουν π.χ. σε 5 σχολεία από 8 ώρες κενά σε μια συγκεκριμένη ειδικότητα τότε το άθροισμα των κενών δίνει σύνολο 40 ώρες και η διαίρεση με το 20 δίνει 2 συναδέλφους στην ειδικότητα αυτή εντούτοις δεν δίνουν οργανική θέση(12 ώρες και πάνω για οργανική) στα 5 αυτά σχολεία. 


Συνάδελφοι πάντα στη διάθεσή σας



ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ: 6977340776
ΚΑΪΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΤΟΥΛΑ: 6978530640



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου