ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

Επικοινωνήστε με την ΕΛΜΕ Ροδόπης στο email: elmerodopis@gmail.com

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
Δ/νση : Στ. Κυριακίδη 91
69100 - ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΤΗΛ. : 2531033342-6977340776
e-mail : elmerodopis@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.elmerodopis.blogspot.com
ΚΟΜΟΤΗΝΗ: 16-11-2010

Προς : Tα Μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το προεδρείο του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ συναντήθηκε την Τρίτη 02-11-2010 με την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Κόκλα Θεοδώρα. Τα θέματα που τέθηκαν στην Γραμματέα της Περιφέρειας από το προεδρείο της Ε.Λ.Μ.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ ήταν τα εξής:
1. Το πρόβλημα της σχολικής στέγης και των υποδομών στη Β/ΘΜΙΑ Εκπαίδευση του Νομού Ροδόπης και η ανάγκη άμεσης ανέγερσης 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ,η ίδρυση και ανέγερση 4ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ , αλλά και η ανέγερση πρότυπων σχολικών μονάδων Β/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης.
2. Η ενίσχυση των σχολικών μονάδων Β/ΘΜΙΑΣ εκπαίδευσης με γραμματείς και μάλιστα προτάθηκε από το προεδρείο της Ε.Λ.Μ.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ στην Γραμματέα της Περιφέρειας με τις μετατάξεις των υπαλλήλων μέσω του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ να ενισχυθούν οι σχολικές μονάδες με διοικητικό προσωπικό και επιστάτες.
3. Το μείζον θέμα που δημιουργήθηκε με την κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους μαθητές της Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ από το Μάρτιο. Το προεδρείο της Ε.Λ.Μ.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του σε μια τέτοια προοπτική.
4. Θέματα θεσμικά που απασχολούν τον κλάδο των εκπαιδευτικών Β/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης όπως διορισμοί, μεταθέσεις, αποσπάσεις , το νέο σχολείο ,τα νέα προγράμματα σπουδών ,το νέο σύστημα Πανελληνίων εξετάσεων κ.τ.λ.π.
5. Το νέο μισθολόγιο, το ασφαλιστικό ,το φορολογικό και ζητήματα διαφάνειας ,αξιοκρατίας.
Από την πλευρά της η κ. Κόκλα τόνισε πως υπάρχουν έτοιμες πιστώσεις μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 38.000.000 ευρώ για ανέγερση σχολικών μονάδων και πως είναι έτοιμη η περιφέρεια αλλά δεν υπάρχουν προτάσεις και σχέδια από την τοπική αυτοδιοίκηση προς αυτή την κατεύθυνση. Για τα άλλα θέματα τόνισε πως θα μεταφέρει αρμοδίως στην Κυβέρνηση και στα αρμόδια υπουργεία τις προτάσεις της Ε.Λ.Μ.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ και πως θεωρεί ότι πρόκειται για προτάσεις αξιόπιστες και ενδιαφέρουσες και παρότρυνε το προεδρείο να πιέσει τους τοπικούς άρχοντες να αξιοποιήσουν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για ανέγερση σχολικών μονάδων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου