ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

Επικοινωνήστε με την ΕΛΜΕ Ροδόπης στο email: elmerodopis@gmail.com

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 13 ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΡΟΔΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΙΧΑΛΗ

Βασιλειάδης Μιχάλης,
Τακτικό αιρετό μέλος
Στο ΠΥΣΔΕ ΡΟΔΟΠΗΣ  
Τηλ: 6977340776.
Email:vasiliadismichael@hotmail.com
Καρυδόπουλος Γεώργιος
Αναπληρωματικό μέλος
Στο ΠΥΣΔΕ ΡΟΔΟΠΗΣ
Τηλ: 6938420396
Email: georgioskari24@gmail.com
Ιούνιος, 2015

Ενημερωτικό Δελτίο 13
(Περίοδος 2015-2016)
Συνεδρίαση7η ΠΥΣΔΕ Ροδόπης

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, στις 23-6-2015  ημέρα Τρίτη συνεδρίασε  το ΠΥΣΔΕ Ροδόπης σε τακτική του συνεδρίαση με τα παρακάτω θέματα:
1.      Προσθήκη Σχολικών Μονάδων σε Ομάδα Σχολείων του Νομού Ροδόπης .
Το ΠΥΣΔΕ Ροδόπης έχοντας υπόψη τις διατάξεις του Π.Δ. 100/1997  το οποίο τροποποίησε το Π.Δ. 50/1996 (ΦΕΚ 45/Α) άρθρο 5,2η  Παράγραφος καθώς και τις διατάξεις των άρθρων 63,64,67 του Νόμου 4310/2014 (ΦΕΚ 258/8-12-2014) , και την από 28-02-2013 απόφαση του ΠΥΣΔΕ Ροδόπης, αποφάσισε ομόφωνα να προσθέσει στην Α’  Ομάδα Σχολείων  του Νομού Ροδόπης τα παρακάτω Σχολεία:
  1. Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο  Κομοτηνής
  2. Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής,
από τις 08-12-2014 ημέρα έκδοσης του ΦΕΚ 258 σύμφωνα με το οποίο τα σχολεία αυτά εντάχθηκαν στην αρμοδιότητα της ΔΙΔΕ Ροδόπης.

2.      Γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου  για την έκδοση και διάθεση βιβλίου σε εκπαιδευτικό.
Πάγια τακτική μας ως αιρετοί του κλάδου να ψηφίζουμε θετικά σε αιτήσεις συναδέλφων που ζητούν άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Δόθηκαν δύο άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου ενώ μία δεν δόθηκε διότι δεν πληρούσε τις κείμενες διατάξεις.  Η απόφαση είναι ομόφωνη. Οι αποφάσεις  για τις άδειες είναι αναρτημένες στη διαύγεια έπειτα από πρότασή μας για την ανάρτηση αυτών των αποφάσεων στη διαύγεια.

3.      Προσδιορισμός Οργανικών Κενών και Υπεραριθμιών μετά τις Μεταθέσεις.
Έπειτα και την επίσημη ανακοίνωση των μεταθέσεων από το Υπουργείο Παιδείας για το σχολικό έτος 2015-2016 το ΠΥΣΔΕ  Ροδόπης θα προχωρήσει στην διαδικασία της άρσης υπεραριθμίας και τοποθέτησης των υπεραρίθμων συναδέλφων σε οργανικές θέσεις, η οποία προηγείται της διαδικασίας τοποθέτησης των συναδέλφων που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, έκαναν αίτηση για βελτίωση θέσης , και στους μετατιθέμενους από άλλα ΠΥΣΔΕ στο ΠΥΣΔΕ Ροδόπης. Για την διαδικασία και το πλαίσιο της άρσης υπεραριθμίας υπάρχει το ενημερωτικό 14  το οποίο σας αποστέλλω  συνημμένα μαζί με το ενημερωτικό 13, αλλά υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ στη διεύθυνση: http://elmerodopis.blogspot.gr/2014/07/43.html
Καλούνται οι εκπαιδευτικοί των κλάδων και ειδικοτήτων που διαπιστώθηκε υπεραριθμία, να δηλώσουν στη γραμματεία του ΠΥΣΔΕ Ροδόπης αν επιθυμούν ή όχι να κριθούν υπεράριθμοι, μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 και ώρα 11:00. Αμέσως μετά τον ονομαστικό χαρακτηρισμό των υπεραρίθμων στις 26-06-2015 θα κληθούν οι εν λόγω εκπαιδευτικοί να υποβάλουν, εφόσον το επιθυμούν, αίτηση τοποθέτησης σε σχολείο. Τονίζουμε ότι προκειμένου να προλάβουν οι διαδικασίες τοποθέτησης να ολοκληρωθούν πριν τις 30-06-2015 οι αιτήσεις τοποθέτησης των υπεραρίθμων θα γίνουν σε σύντομα χρονικά περιθώρια.
Να τονίσουμε ότι οι υπεράριθμοι θα πάρουν πρώτα την οργανική εφόσον υπάρχει ή βάσει μορίων(μεταξύ τους) στην ομάδα σχολείων που υπηρετούν και αν δεν την πάρουν στην ομάδα των σχολείων που υπηρετούν τότε δύναται να την πάρουν σε όμορη ομάδα εφόσον υπάρχει οργανική η οποία δεν έχει καλυφθεί. Να τονίσουμε επίσης σε αυτό το σημείο τις ομάδες σχολείων στο ΠΥΣΔΕ Ροδόπης.
Α’ Ομάδα η οποία περιέχει όλες τις σχολικές μονάδες της παλιάς περιοχής μετάθεσης της Α’ Ροδόπης δηλαδή τα σχολεία της Κομοτηνής (μαζί με τα δύο Μειονοτικά Σχολεία)και το ΕΕΕΕΚ.
Β’ Ομάδα η οποία περιέχει τη σχολική μονάδα της Οργάνης, της παλιάς περιοχής μετάθεσης της Β’ Ροδόπης και η οποία ορίζεται ως όμορη με την 1η Ομάδα.
Γ’ Ομάδα η οποία περιέχει όλες τις σχολικές μονάδες της παλιάς περιοχής μετάθεσης της Γ΄ Ροδόπης δηλαδή τα σχολεία των ΣΑΠΩΝ, ΙΑΣΜΟΥ, ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ, ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ και η οποία ορίζεται ως όμορη με την 1η Ομάδα,  σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 5 του Π.Δ 100/97, με θέμα: «Περιοχές μετάθεσης» το οποίο τροποποίησε το άρθρο 5 του ΠΔ 50/96 και την απόφαση του ΠΥΣΔΕ στην συνεδρίαση  της  28-02-2013 για τον ορισμό ομάδων σχολείων έτους 2013-2014 και εφεξής. Τα σχολεία τα οποία εξαιρούνται από την διαδικασία των τοποθετήσεων των υπεραρίθμων συναδέλφων είναι τα Διαπολιτισμικά των ΣΑΠΩΝ το Μουσικό Σχολείο ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ και το ΕΕΕΕΚ. Κλείνοντας και εδώ το θεωρώ πιο σημαντικό ότι για τη διαπίστωση υπεραριθμίας εκπαιδευτικών και τη ρύθμισή της σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις οι εκ­παιδευτικοί του κλάδου ΠΕ4 (Φυσικών, Χημικών, Φυσιογνωστών, Βιολόγων, Γεωλόγων) αντιμετωπίζονται ενιαία, ανεξαρτήτως της ειδικότητας στην οποία ανήκουν.»  (Παρ. 18 άρθρο 36 του ν.4186/2013).
Τέλος προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τοποθέτησης σε οργανικά κενά όσο τα σχολεία είναι ακόμα ανοιχτά και μπορούν να ενημερώνονται οι συνάδελφοι, το ΠΥΣΔΕ ΡΟΔΟΠΗΣ αποφάσισε να καλέσει:  
1.      Τους εκπαιδευτικούς που έχουν υποβάλει αίτηση βελτίωσης θέσης.
2.      Τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στη Διάθεση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ροδόπης και έχουν υποβάλει αίτηση οριστικής τοποθέτησης.
3.      Τους εκπαιδευτικούς, που μετατέθηκαν από άλλες περιοχές στον νομό Ροδόπης,
 Να υποβάλουν δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων από Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 μέχρι και τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 και ώρα 12:00 στη ΔΔΕ Ροδόπης. Οι αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν και με mail στο mail@dide.rod.sch.gr ή με Fax στο 2531028469.
Τονίζουμε πως στη διαδικασία τοποθέτησης θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που θα χαρακτηριστούν οργανικά υπεράριθμοι και επιθυμούν να μετακινηθούν και ως εκ τούτου ο πίνακας των κενών ενδεχομένως να διαφοροποιηθεί μετά τη ρύθμιση των υπεραριθμιών.
Κάθε εκπαιδευτικός μπορεί στη δήλωσή του να συμπεριλάβει σχολεία στα οποία υπάρχει οργανικό κενό, όπως φαίνεται στο συνημμένο πίνακα κενών-πλεονασμάτων, όπως επίσης και σχολεία στα οποία πιθανόν θα δημιουργηθούν οργανικά κενά κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων-βελτιώσεων. Οι εκπαιδευτικοί στους κλάδους των οποίων δεν εμφανίζεται οργανικό κενό δεν χρειάζεται να καταθέσουν αίτηση τοποθέτησης.
Συνάδελφοι πάντα στη διάθεσή σας




      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου