ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

Επικοινωνήστε με την ΕΛΜΕ Ροδόπης στο email: elmerodopis@gmail.com

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ε.Λ.Μ.Ε.Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ Κομοτηνή, 05/06/2011
Δ/νση : Στ. Κυριακίδη 91
Τ.Κ. 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΤΗΛ. : 2531033342-6977340776
email :elmerodopis@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.elmerodopis.blogspot.com

ΠΡΟΣ: Ο.ΕΠ.ΕΚ.


ΘΕΜΑ: << Βαθμολόγηση γραπτών Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε. >>

Κύριε Πρόεδρε του Ο.ΕΠ.ΕΚ. ,
Στο 9ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε που πραγματοποιήθηκε στο ΒΟΛΟ τον περασμένο ΑΠΡΙΛΗ, συνάδελφοι που λάβανε μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης του Β’ επιπέδου των Τ.Π.Ε. ανέφεραν το γεγονός ότι άλλαξε ο τρόπος βαθμολόγησης των γραπτών. Ενώ προβλεπόταν να υπάρχει για κάθε γραπτό ένας βαθμολογητής τελικά η βαθμολόγηση έγινε από δύο βαθμολογητές. Βέβαια αυτό δεν είναι κατά ανάγκη κακό είναι όμως αλλαγή των όρων της διαδικασίας των εξετάσεων σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΤΥ και του ΟΕΠΕΚ πράγμα που δεν το γνώριζαν οι υποψήφιοι συνάδελφοι.
Επιπλέον, οι υποψήφιοι συνάδελφοι μας ανέφεραν ότι δε γνώριζαν τη διαφορετική μοριοδότηση - βαθμολόγηση των ερωτήσεων πριν τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Οι οδηγίες όμως που δόθηκαν μετά το πέρας των εξετάσεων σχετικά με τη βαθμολόγηση των θεμάτων του μη αυτοματοποιημένου μέρους του Ο.ΕΠ.ΕΚ και του ΙΤΥ, αλλά και σε σχέση με τους δύο εξεταστές για κάθε γραπτό αντίθετα με αυτά που ανακοινώθηκαν πριν τις εξετάσεις, οι υποψήφιοι συνάδελφοι θα έπρεπε να ήταν ενήμεροι.
Το γεγονός ότι η μοριοδότηση των θεμάτων δεν ήταν γνωστή στους υποψηφίους συναδέλφους κατά την διάρκεια των εξετάσεων είχε ως αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να θεωρήσουν δεδομένη την ισοδύναμη βαθμολόγηση σε κάθε θέμα. Όμως οι οδηγίες προς τους βαθμολογητές μετά την ολοκλήρωση των γραπτών εξετάσεων όριζαν διαφορετική μοριοδότηση και απόρροια αυτού ήταν η πασιφανής αδικία προς τους διαγωνιζόμενους συναδέλφους μας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε άμεσα να γίνει το εξής:
Να αλλάξει η βάση επιτυχίας του Β’ επιπέδου των ΤΠΕ στην τελευταία εξεταστική περίοδο(ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010) με βαθμό 55% συνολικά και στα δύο μέρη, αλλά με βαθμό τουλάχιστον στο κάθε μέρος 50% (βάση) διαδικασία παρόμοια αυτής των εξετάσεων των εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ.

ΜΕ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου