ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

Επικοινωνήστε με την ΕΛΜΕ Ροδόπης στο email: elmerodopis@gmail.com

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Τον περασμένο Σεπτέμβρη εκφράσαμε με Δελτίο Τύπου στα τοπικά μέσα την έντονη ανησυχία μας για ορισμένα φαινόμενα αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας στον νομό μας όσον αφορά την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης. Παρακολουθούμε το θέμα και δυστυχώς υποχρεωνόμαστε να επανέλθουμε και να καταγγείλουμε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα την αδιαφανή λειτουργία του ΠΥΣΔΕ Ροδόπης με αφορμή μια συνηθισμένη επιλογή υποδιευθυντών. Συγκεκριμένα, δεν κατάρτισε πίνακα με τα μόρια τυπικών προσόντων κάθε υποψηφίου και κυρίως δεν τεκμηρίωσε νομικά την απόφασή του για κάθε υποψήφιο, ως όφειλε, αλλά με το γενικόλογο «βάσει της κειμένης νομοθεσίας» προκάλεσε ενστάσεις στον απορριπτόμενο και «σκιές» για τον επιλεγμένο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να δίνεται στους έχοντες έννομο συμφέρον λεπτομερής νομική τεκμηρίωση για κάθε απόφαση του ΠΥΣΔΕ (σε ποιο νόμο, ποιες εγκυκλίους και σε ποιο σκεπτικό στηρίχτηκε κάθε απόφαση για τοποθέτηση σε οργανική θέση, επιλογή στελεχών κ.τ.λ.). και στη συνέχεια –τουλάχιστον από τους αιρετούς- να δίνονται εξηγήσεις σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για θέματα που προκαλούν ενστάσεις, χωρίς φυσικά αναφορά σε συγκεκριμένους συναδέλφους και προσωπικά τους στοιχεία (π.χ συγκεκριμένα άρθρα νόμων που προβλέπουν την επιλογή διευθυντών κ.τ.λ.)
Στη σημερινή περίοδο γενικευμένης κρίσης η σύννομη και διαφανής λειτουργία όσων υπηρετούν τον θεσμό των υπηρεσιακών συμβουλίων είναι βασικό συνεκτικό στοιχείο για να αντιμετωπίσει ο κλάδος τον Μνημονιακό Αρμαγεδδώνα και τελικά η «επανάσταση του αυτονόητου»!
Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα και επιφυλασσόμαστε να παρεμβαίνουμε ανάλογα με την εξέλιξή του.

Δαπέργολας Νεκτάριος, μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ Ροδόπης
Χατζηαγαπίου Ανδρέας, μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ Ροδόπης
Καραΐσκος Κώστας
Καρακολίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου